Nafija Sarajlić

Trenutno aktivnih Gostiju: 3 
Adresa:
Patriotske lige 57, 71000 
Sarajevo 
Telefon: + 387 33 21 38 23
Fax: + 387 33 20 92 32 
E-mail:

Dana, 6.5.2014. godine, završen je malonogometni turnir Općine Centar na kojem je učestvovala i naša škola.Ekipa naše škole je osvojila prvo mjesto, te je osvojila zlatnu medalju pobjedivši u finalnoj utakmici rezultatom 4:1. Ekipa naše škole je osvojila zlatnu medalju sa impozantnom gol razlikom 36:3. Svi naši učenici – igrači, su svojim učeničko – sportskim ponašanjem i držanjem, dostojanstveno predstavljali našu školu. Svoj doprinos ovome nesvakidanjem uspjehu su nam nesebično darovali sljedeći učenici: Emir Dacić (kapiten), Bemir Mustafić, Arif Pandžić, Ajdin Bećirović, Tarik Kurtović, Amar Karišik, Adin Kadrić, Haris Fočo, Suad Rušović, Faruk Duraković, Muamer Mujkić, Muhamed Salanović, Erdan Halilagić, Faris Mustafić, Dželal Smajić i Abdulah Alihodžić.Čestitamo svim našim učenicima koji su postigli izvrstan rezultat i tako produžili našu dugogodišnju tradiciju.

Čestitamo i njihovom nastavniku – treneru, Fahri Čengiću. 

Do sljedeće godine, SRETNO ŠAMPIONSKI!           

Više informacija: OVDJE

U subotu, 26.4.2014. godine, održana je 53. Smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih Kantona Sarajevo u organizaciji Udruženja tehničke kulture Narodna tehnika, Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Prosvjetno-pedagoškog zavoda i Općine Centar Sarajevo.Smotra je održana u OŠ "Nafija Sarajlić". Prisutne je pozdravio i uspjeh zaželio direktor škole, Zijad Numić. Na smotri je učestvovalo preko 400 učenika osnovnih škola Kantona Sarajevo. 

Više informacija: link1 i link 2

Nevladina organizacija IPIL IPIL NO KAI iz Japana, proteklih deset godina u Sarajevu je realizirala projekt sadnica japanskih trešnji. Povodom toga je organizirano takmičenje osnovaca od 5. do 9. razreda u likovnim radovima o temi "Mir, tolerancija, razumijevanje". U OŠ "Nafija Sarajlić" organizirano je druženje nagrađenih učenika i gostiju iz Japana. 

Učenici s najboljim radovima su: Adem Nišić, Emina Buljubašić, Deni Paralović, Beris Bajrović, Emin Hasanović, Ajla Hasković, Tajra Rustemović, Irfan Fajić, Adin Salamović, Sara Hasanović, Šejla Čavčić, Dina Zukorlić, Ena Šakrak, Merjem Batalović, Lejla Alić, Irma Alomerović, Zana Mulić, Selma Nišić i Nerma Karamuratović.

 http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/gosti-iz-japana-nagradili-najuspjesnije-ucenike 

Čestitamo učenicima/ama i nastavnicama Jasmini Hadžić, Aidi Đulić Agić i Lejli Mirojević

U nedjelju, 20. aprila katolici i pravoslavci širom svijeta obilježavaju svoj najveći praznik – Uskrs, odnosno Vaskrs.

Svim učenicima, njihovim roditeljima i uposlenicima, pripadnicima katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti, čestitamo nastupajući Uskrs/Vaskrs i poželimo dobro zdravlje, porodičnu sreću i dalji uspjeh u radu.

  U skladu sa školskim kalendarom za 2013/2014. godinu, petak, 18.04. 2014. godine u svim osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo je nenastavni i neradni dan.

 

11.04. i 12.04.2014. godine u OŠ"Mehmed beg Kapetanović Ljubušak" održana je

15. Smotra naučno-tehničkog i sportsko-tehničkog stvaralaštva mladih općine Centar .

Na Smotri je izloženo preko 200 radova u čijoj  realizaciji je učestvovalo isto toliko mladih tehničara. U ekipnom plasmanu naša škola je zauzela treće mjesto.

Našu školu su predstavili mladi tehničari: Amina Ahmetspahić, Abdulah Alihodžić, Nedžla Bešlija, Aldin Ahmetspahić i Melisa Čaušević.

 

Čestitamo učenicima/cama i nastavnici Nadiji Lokmić

 

Više informacija:

https://www.facebook.com/Teknickakultura?fref=ts

 

 

Ispis PDF

POSJETA UČENIKA BIBLIOTEKARSKE I LOKOVNE SEKCIJE  MUZEJU KNJIŽEVNOSTI I POZORIŠNE UMJETNOSTI

  

 Učenici šestih i sedmih razreda u pratnji bibliotekarke Azre Kumro i profesorice likovne kulture Aide Đulić - Agić, posjetili su  izložbu poetskih kolaža bh pjesnikinja i pjesnika ŠTA STANUJE U PJESMI ? autora Midhata Hrnčića. Izložba je otvorena povodom 2.aprila Međunarodnog dana dječije knjige

 

 Na kantonalnom takmičenju osnovaca provedenom 03. aprila 2014. godine pod nazivom „NAJ DNEVNIK ČITANJA“ u organizaciji Biblioteke  Sarajeva, učenici/ce naše škole, Tajra Rustemović V-1  i  Deni Paralović V-2 razred su nagrađeni u kategoriji učenika od III do V razreda.

Takmičenje je imalo za cilj otkrivanje mladih talenata iz oblasti lektire u predmetu B/H/S jezik i književnost. Čestitamo učenicima/cama i njihovim nastavnicama Jasmini Hadžić i Lejli Mirojević

 

 

 

 

Nogometni tim učenika naše škole na sportskom takmičenju u malom nogometu za osnovce sa područja općine Centar je ostvario zapažene rezultate. Tokom provođenja dosadašnjeg takmičenja koje je počelo drugog aprila, postigao je 4 pobjede, sa gol razlikom 19 : 2.

Čestitamo učenicima, članovima ekipe naše škole i njihovom nastavniku, treneru Fahri Čengiću.

Nogometnom timu škole želimo mnogo sportske sreće i pobjeda na narednim utakmicama koje slijede do kraja aprila 2014. godine.

http://www.centar.ba/novost/10421/odigrane-utakmice-treceg-i-cetvrtog-kola-malonogometnog-turnira-za-osnovce

 

U prostorijama Osnovne škole ''Hasan Kaimija'' (Cicin han 93) u subotu, 22. marta 2014. godine održano je općinsko takmičenje iz fizike u kojem su učestvovali učenici osmih i devetih razreda iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.

 

Nakon cjelodnevnog takmičenja, među učenicima osmih razreda najbolje rezultate su ostvarile učenice iz Osnovne škole ''Safvet-beg Bašagić'' Emina Smajlović (prvo mjesto) i Lamija Grabus (drugo mjesto), dok je treće mjesto osvojila Amina Hasović iz škole ''Nafija Sarajlić''. U ekipnoj konkurenciji učenika osmih razreda najbolje je plasirana OŠ ''Nafija Sarajlić'', nakon koje slijede OŠ ''Safvet-beg Bašagić'' – drugo mjesto i OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' koja je osvojila treću poziciju.

 

U ekipnoj konkurenciji učenika devetih razreda  najbolji su učenici OŠ Katoličkog školskog centra, druga pozicija je pripala OŠ ''Nafija Sarajlić'', a treća OŠ ''Isak Samokovlija''. 

 

Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa, koji je pripremila škola domaćin takmičenja, najboljim učenicima uručene su novčane nagrade, a najuspješnijim školama i učenicima dodijeljene su diplome. Za osvojeno prvo mjesto učenici su dobili po 100 KM, za drugo po 80 KM, dok su učenici koji su osvojili treće mjesto dobili po 70 KM.

 

Ovom prilikom su nastavnici fizike u dvorištu Osnovne škole ''Hasan Kaimija'' zasadili ''drvo znanja''.

 

Čestitamo učenicima/cama i  nastavnici Divni Petrović

                    

 

OBAVJEŠTAVAJU SE RODITELJI DORASLE DJECE ZA UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU 2014/2015. GODINU SA PODRUČJA, KOJE PRIPADA OSNOVNOJ ŠKOLI "NAFIJA SARAJLIĆ" SARAJEVO, DA ĆE SE UPIS VRŠITI U APRILU 2014. GODINE I TO OD 01.04. DO 30.04.2014. GODINE, SVAKIM DANOM OSIM SUBOTE I NEDJELJE U VREMENU OD 10,00 DO 14,00 SATI.

PODRUČJE KOJE PRIPADA OVOJ ŠKOLI JE SLIJEDEĆE:

- PIONIRSKA DOLINA: Alapi, Aleksandra Puškina, Debelj, F.J.Španca, Nahorevska, Radava, S. Ćorovića i Nahorevo.

- "BREKA - KOŠEVO II": A. Serdarevića, A. Ferhatovića, Esada Karađozovića, Fikreta Ploče, Marcela Šnajdera, Mustafe Busuladžića, dio Nahorevske, N.Fazlibegovića, Osmana Krupalije, Patriotske lige od broja 9 do broja 57, Rušida Prgude, Juraja Najtharta, Hasana Sušića i Himze Polovine..

-"BETANIJA": Betanija, Slatina, G. Slatina, Kromolj, G. Kromolj i Poljine.

- "HRASTOVI": Idriza Ahmetovića, Hamida Beširevića, Braće Kadić, Pjera Križanića i Panjina Kula od broja 77 do broja 149 i od broja 86 do broja 144.

U PRVI RAZRED DEVETOGODIŠNJE OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU 2014/2015. GODINU MOGU SE UPISATI DJECA ROĐENA DO KRAJA MJESECA MARTA 2008. GODINE, ODNOSNO DJECA KOJA SU DO 01.03.2014. GODINE NAVRŠILA PET GODINA I ŠEST MJESECI ŽIVOTA.

U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE MOŽE SE UPISATI I DIJETE MLAĐE OD UTVRĐENE STAROSNE DOBI, AKO TO ZAHTIJEVAJU RODITELJI ILI STARATELJI DJETETA, UKOLIKO ŠKOLA IMA PROSTORNE I KADROVSKE UVJETE I AKO ŠKOLA, NAKON ŠTO RAZMOTRI PREPORUKE RELEVANTNIH STRUČNJAKA, BUDE SIGURNA DA JE TO U NAJBOLJEM INTERESU DJETETA.

PRI UPISU DJECE U PRVI RAZRED POTREBNO JE PRILOŽITI SLIJEDEĆA DOKUMENTA:  

1.      IZVOD IZ MATIČNE KNJIGE ROĐENIH

2.      LJEKARSKO UVJERENJE DOMA ZDRAVLJA O ZDRAVSTVENOJ  SPOSOBNOSTI DJETETA

3.      UVJERENJE/POTVRDU O POHAĐANJU OBAVEZNOG PROGRAMA ZA DJECU PRED POLAZAK U ŠKOLU

http://www.centar.ba/novost/10393/upis-djece-u-prvi-razred-osnovne-skole 

http://portal.skola.ba/start/Default.aspx?id=4619&tabid=54

 

 

 

Međunarodni dan dječije knjige obilježava se drugog aprila svake godine, a njime se želi ukazati na važnost dječije književnosti i ljubavi prema čitanju.

Drugi april je rođendan Hansa Christiana Andersena, najpoznatijeg pisca bajki. Međunarodni dan dječije knjige ili skraćeno ICBD – International Children s Book Day osmišljen je da bi potaknuo djecu na čitanje i kako bi tu naviku održali tokom života. Kako bi ih što više zainteresirali za knjige, osnovana je International board on books for young people(IBBY) organizacija koja želi spojiti djecu širom svijeta putem knjiga. Njihov glavni cilj je promocija međunarodnog razumijevanja putem knjige za djecu. Također se trude da sva djeca imaju pristup različitim knjigama, potiču distribuciju kvalitetnih knjiga za djecu – posebno u zemljama u razvoju, te u globalu štite prava djeteta.

Od 1956. svake druge godine dodjeljuje se Andersenova nagrada – nagrada za najbolje postignuće i trajan doprinos na području dječije književnosti, te za najbolju ilustraciju od 1966. godine. Ova nagrada najviše je međunarodno priznanje autora i ilustratora dječijih knjiga. Prošle godine nagradu je osvojila Argentinka Maria Teresa Andruetto.

 

 OBAVIJEST

Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine, 2. aprila obilježava Međunarodni dan dječije knjige koji se u svijetu obilježava svake godine, kako bi se ukazalo na važnost književnosti za djecu i razvila ljubav najmlađih prema čitanju. Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine obilježit će ovaj dan otvaranjem izložbe poetskih kolaža bh pjesnika i pjesnikinja za djecu, autora Midhata Hrnčića. Izložbu pod nazivom „Šta stanuje u pjesmi?“ otvorit ćemo 2. aprila 2014., u 13 sati. Izložba će biti otvorena za djecu od 2. do 11. aprila, svim radnim danima, od 10 do 17 sati. Simbolična cijena ulaznice je 1 KM.

https://www.facebook.com/muzejknjizevnostiipozorisneumjetnostibih