Nafija Sarajlić

Trenutno aktivnih Gostiju: 1 
Adresa:
Patriotske lige 57, 71000 
Sarajevo 
Telefon: + 387 33 21 38 23
Fax: + 387 33 20 92 32 
E-mail:

Ispis PDF

PREZENTACIJA RAZREDNIH PORTFOLIJA

PROJEKT GRAĐANIN- CIVITAS 

Učenici  devetih razreda naše škole su u srijedu, 25.3.2015. god. i u četvrtak, 26.3.2015.god. , prezentovali svoje razredne portfolije u okviru "Projekta građanin"- Civitas, sa sljedećim temama:

 IX-1 - Ovisnost o internetu

IX-2 - Uzroci saobraćajnih nesreća

IX-3 - Nasilje u porodici

Časovima prezentacije su prisustvovali i nastavnici koji su učestvovali i u ocjenjivanju radova učenika i to : Daliborka Vilić, Najda Vidović, Verica Mušović, Lejla Krvavac, Lejla Mušanović, Aida Petković, Safija Husić, Adha Kraljić, Dijana Mršo i pedagog škole Ifeta Bajramović, zajedno sa predmetnom nastavnicom Alenom Barlov- Siddi

Ispis PDF

21.3.2015. - Općinsko takmičenje u pružanju prve pomoći  

U subotu, 21.03.2015. g. u OŠ “Alija Nametak” održano je 20. Općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći. Na takmičenju je učestvovalo 11 osnovnih škola, a svaka ekipa se sastojala od 6 učenika/ca. Članovi ekipe Prve pomoći OŠ “Nafija Sarajlić” osvojili su 8. mjesto.  Ekipu naše škole sačinjavali su sljedeći učenici: Laida Perla – vođa ekipe, Lejla Đozo, Merjem Batalović, Sara Mulalić, Lamija Alikadić, Nejra Hasanović.  Rezervni članovi ekipe:  Ajla Eskić  i Iman Ćemal. Nastavnica,  voditeljica naše ekipe je  Naida Vidović.

 

 
 
 
 
Ispis PDF

Održano općinsko takmičenje osnovaca iz fizike

U subotu, 21. marta 2015. godine u prostorijama Osnovne škole ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' održano je općinsko takmičenje iz fizike na kojem su učestvovali učenici osmih i devetih razreda iz svih 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.

U ekipnoj konkurenciji takmičara  osmih razreda naša škola zauzela je treće  mjesto.

Ekipu naše škole  sačinjavali su sljedeći učenici:

Aladin Brdar VIII2

Bakir Čorbo VIII2

Lamija Duraković VIII1

Od učenika devetih razreda  prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Amer Mujagić, učenik IX2 razreda.

Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa, kojeg je pripremila škola domaćin takmičenja, pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero uručila je najboljim takmičarima novčane nagrade Općine Centar i diplome. Učenici koji su osvojili prvo mjesto nagrađeni su sa po 100 KM, za drugo mjesto 80 KM, dok su učenici za osvojeno treće mjesto dobili po 70 KM. 

 

Čestitamo učenicima/cama na postignutim rezultatima i želimo im sreću na kantonalnom takmičenju zajedno sa njihovom nastavnicom Divnom Petrović


Ispis PDF

 

 Odbojkaško takmičenje osnovaca

 

Odbojkaško takmičenje učenica i učenika iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar nastavljeno je utakmicama ekipa grupe C koje su odigrane 5. marta 2015. godine u FIS-u.

Kad je riječ o utakmicama grupe C koje su igrale djevojčice postignuti su sljedeći rezultati: OŠ ''Nafija Sarajlić'' – OŠ ''Hasan Kaimija'' 2:0; OŠ ''Nafija Sarajlić'' – ''Silvije Strahimir Kranjčević'' 2:0; OŠ ''Hasan Kaimija'' - ''Silvije Strahimir Kranjčević'' 2:0.

Prvo mjesto u grupi C osvojile su odbojkašice naše škole i tako se plasirale u finale takmičenja.

 U sportskoj sali FIS-a u utorak, 10. marta 2015. godine odigrane su finalne odbojkaške utakmice, čime je okončano općinsko takmičenje u odbojci koje za dječake i djevojčice iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar realizuje Služba za obrazovanje, kulturu i sport u saradnji sa Javnom ustanovom ''Centar za sport i rekreaciju''.

Ženska odbojkaška ekipa naše škole osvojila je treće mjesto.

Čestitamo učenicama: Danji Tucaković, Ajli Smajić, Nejli Karić, Nejri Durak, Erni Halilagić, Hanni Bukvić, Laidi Perla, Ariani Amzai, Idi Rapa, Sari Mulalić, Irmi Spahić, Nedžli Bešlija, Medini Isanović i nastavnici Verici Mušović.

Više informacija: OVDJE

Ispis PDF

 

 Informacija o realizaciji projekta

 „Asistenti u nastavi za djecu sa poteškoćama u savladavanju gradiva“

 

Obavještavamo Vas da će se u prostorijama MZ „Pionirska dolina – Nahorevo“ organizovati doedukacija/obuka učenika/ca osmog (VIII)  razreda koji žele postići bolje rezultate u učenju i što uspješnije savladati nastavno gradivo.Nastavu će realizirati profesori sa položenim stručnim ispitom iz 5 nastavnih predmeta: matematika, fizika, hemija, engleski jezik, B/H/S jezik i književnost. Svaki učenik sedmično bi pohađao od 4 do 6 školska časa dodatne nastave iz navedenih predmeta. Škola je obavijestila učenike/ce osmog razreda. Dostavljen je spisak 13 učenika/ca koji bi trebali da se uključe u projekat i iskoriste šansu za učenje uz besplatne instrukcije asistenata.

Savjetujemo roditeljima/starateljima da podrže svoju djecu da u što većem broju,  bez obzira na trenutne ocjene učestvuju u projektu.

 

Raspored i termine za naredna tri mjeseca možete preuzeti: OVDJE

Ispis PDF

            O     G      L     A     S

ZA UPIS DORASLE DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE U MJESECU APRILU 2015. GODINE

 PREUZMI: OVDJE

Ispis PDF

KVIZ ZNANJA IZ HISTORIJE I GEOGRAFIJE

U okviru oblježavanja Dana nezavisnosti u našoj školi  tradicionalno se održava kviz znanja iz historije i geografije. U kvizu učestvuju učenici/ce VIII razreda. Ove godine održan je 25. februara. Organizatori kviza su Izeta Tumbul i Aida Petković, profesorice geografije i historije. U lijepoj atmosferi, uz dosta znanja i zabave, pobijedila je ekipa VIIIodjeljenja.

 

 

 

Da pristupite cijelom dokumentu ili isti preuzmete kliknite "ovdje". 

Ispis PDF

 

27.02.2015. PRIREDBA POVODOM DANA NEZAVISNOSTI BIH 
  
 
Ispis PDF

 PRVI MART DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

 

U nedjelju, 01. marta 2015. godine građani Bosne i Hercegovine proslavljaju 23. godinu nezavisnosti svoje domovine Bosne i Hercegovine. Na referendumu održanom 29. februara i 1. marta 1992. godine građani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti su se odlučili za suverenu, nezavisnu, samostalnu i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu.

Naša zemlja je proglasila nezavisnost u svojim historijskim i međunarodno priznatim granicama, te je vijeće ministara Evropske unije 06. aprila donijelo odluku o međunarodnom priznanju Republike Bosne i Hercegovine. Nakon međunarodnog priznanja Bosne i Hercegovine, uslijedila je agresija na Bosnu i Hercegovinu. Agresija je trajala od aprila 1992. godine do decembra 1995. godine, a okončana je potpisivanjem Daytonskog mirovnog sporazuma.

Koristimo se prilikom da svim učenicima i uposlenicima naše škole čestitamo 1. mart Dan nezavisnosti i poželimo sreću i uspjeh u daljem radu. Ponedjeljak, 02.03.2015. godine je nenastavni i neradni dan. Učenici/ce dolaze na nastavu u utorak, 03.03.2015. godine  po ustaljenim smjenama.

 

 

Ispis PDF

POSJETA SPOMEN OBILJEŽJU NA GRDONJU POVODOM OBILJEŽAVANJA GODIŠNJICE 105. MOTORIZOVANE BRIGADE

Učenici V razreda, u subotu, 21.02.2015. godine u pratnji pedagoga škole Ifete Bajramovic, učitelja Fahre Čengića i nastavnice Alene Barliv-Siddi, posjetili su spomen obilježje na Grdonju povodom obilježavanja godišnjice 105. motorizovane brigade.

 

Više informacija:  OVDJE

Ispis PDF

POSJETA SAVJETOVALIŠTU ASOCIJACIJE XY 12.02. I 19.02.2015. 

Učenici VII I VIII razreda koji pohađaju nastavu predmeta zdravi životni stilovi,  posjetili su Savjetovaliste Asocijacije XY 12.2. i 19.2.2015. u pratnji nastavnica Naide Vidović i Alene Barlov-Siddi.

 

 

Ispis PDF

Obilježavanje godišnjice 105. motorizovane brigade, 18.2.2015. godine

 

Naši učenici i učenice su se i ove godine svojim literarnim radovima pridružili  tradicionalnoj proslavi obilježavanja godišnjice  105. motorizovane brigade, u organizaciji Općine Centar, Sarajevo. 

Naša učenica Esma Klisura  je napisala pjesmu o 105. motorizovanoj brigadi i osvojila PRVO mjesto. 

 

105. motorizovana brigada

U vihoru ratnom
Pod kišom granata
Nastala je Slavna
105. brigada

Ja čula sam priče
O brigadi Slavnoj
Jer ne pamtim dane
Tog vremena ratnog.

105. brigadu činili su
I stari i mladi
Nadali se slobodi
Radovali pravdi

Ti borci u ratu
A sada u miru
Strahuju i brinu
Za nas i našu Domovinu.

Esma Klisura VIII1

 

Čestitamo učenici Esmi Klisura i nastavnici Edini Konak

Više informacija: OVDJE