Nafija Sarajlić

Trenutno aktivnih Gostiju: 2 
Adresa:
Patriotske lige 57, 71000 
Sarajevo 
Telefon: + 387 33 21 38 23
Fax: + 387 33 20 92 32 
E-mail:

Ispis PDF

KREATIVNO -  EDUKATIVNE RADIONICE 

Superbus tim Organizacije SOS Dječija sela BiH 

Kreativno - edukativne radionice su održane 22.9. i 30.9. za učenike/ce četvrtog razreda na temu „Igre za jačanje saradnje, međusobnog poštovanja i uvažavanja u grupi“.

 

 

Ispis PDF

OBAVIJEST

Obavještavamo učenike/ce da u ponedjeljak, 5. oktobra neće biti redovne nastave povodom obilježavanja Svjetskog dana učitelja. U utorak, 6.10.2015. godine redovna nastava počinje po ustaljenom rasporedu časova.

Svake godine 5. oktobra obilježava se Svjetski dan učitelja. Proglasio ga je UNESCO, 1994. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Svjetski dan učitelja je prilika da zahvalimo prosvjetnim radnicima na trudu, znanju i strpljenju koje nesebično ulažu kako bi djeca usvojila potrebna znanja i vještine, te stekla vrijedna isustva i  izgradila zdrave temelje za sigurnu i sretnu budućnost.

 

SVIM UČITELJIMA I NASTAVNICIMA NAŠE ŠKOLE , ČESTITAMO DAN UČITELJA !

Ispis PDF

REALIZACIJA PROJEKTA „DANI PTICA“

02.10.2015.

U okviru projekta „Dani ptica“ koji finansira Općina Centar, članovi Ornitološkog društva „Naše ptice“ održali su radionicu o zaštiti ptica sa učenicima petog rareda naše škole. Učenici su upoznati sa najčešćim pticama grada Sarajeva, njihovoj ulozi u okolišu, opasnostima i preprekama sa kojima se ptice susreću tokom seobe, kao i načinima proučavanja i istraživanja ptičijeg svijeta. Projekat će se nastaviti izletom na Barice u okviru Evropskog vikenda posmatrana ptica (EuroBirdwatch), koji se svake godine obilježava prvog vikenda u oktobru, gdje će učenici naučiti da koriste dvoglede, terenske ključeve i drugu opremu za terensko proučavanje i praćenje ptica.

 

 

Ispis PDF

BAJRAMSKA ČESTITKA - 23.9.2015.

Sutra, u četvrtak, 24. septembra nastupa Kurban-bajram, islamski praznik prinošenja žrtve i jedan od najznačajnijih praznika muslimana. Dani Kurban-bajrama za sve muslimane širom svijeta su dani radosti, druženja i oprosta te su prilika za približavanje porodici i prijateljima.

Svim učenicima i nastavnicima  koji slave Kurban Bajram želimo sretan praznik sa porukom Bajram Šerif Mubarek Olsun.
Shodno tome su 24. i 25. septembar  neradni i nenastavni dani. 
Od ponedeljka, 28. septembra, redovna nastava se nastavlja po ustaljenom rasporedu.

 

Ispis PDF

POSJETA  JAJCU

U subotu, 19.09.2015. godine učenici/ce koji pohađaju društvo/kultura/religija; dodatnu nastavu iz geografije i historijsku sekciju posjetili su historijski grad Jajce u pratnji i organizaciji prof. Izete Tumbul i prof. Aide Petković. Učenici/ce su obišli Muzej AVNOJ-a, Tvrđavu - kastel, citadela koja se  nalazi u sklopu srednjovjekovnog kompleksa grada Jajca i Plivska jezera udaljena 5 km od grada Jajca. Posebna atrakcija je kompleks vodenica koje su izgrađene na sedrenim pragovima između Velikog i Malog Plivskog jezera,  popularno nazvanim Mlinčići.

Mr.  sc. Izeta Tumbul

Prof. Aida Petković

 

Ispis PDF

Na Koševu održan Dan prvačića 

Na Olimpijskom stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' na Koševu 17. septembra 2015. godine održana je svečana manifestacija ''Dan prvačića'' koju je za 647 učenika prvog razreda iz svih 11 osnovnih škola središnje sarajevske općine upriličila Općina Centar.

Realizatori ove tradicionalne, 13. po redu manifestacije, su Javna ustanova ''Centar za sport i rekreaciju'' u saradnji sa Službom Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport.Voditelj programa, popularni bosanskohercegovački glumac Mario Drmać je prilikom ulaska djece i učiteljica i učitelja na stadion predstavljao mališane iz svih 11 osnovnih škola, koji su nosili majice i balone u boji kojom su predstavljali svoje škole. Na stadion Koševo je prvo ušlo 34 prvačića Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“, zatim iz Osnovne škole Katoličkog školskog centra (150 prvačića), OŠ „Hasan Kikić“ (39), OŠ „Hasan Kaimija“ (18), OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ (58), OŠ „Nafija Sarajlić“ (55), OŠ „Isak Samokovlija“ (89), OŠ „Vladislav Skarić“ (25), OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ (45), OŠ „Safvet-beg Bašagić“ (75) i OŠ „Alija Nametak“ (59). 

Prvačići i gosti koji su bili smješteni na tribinama stadiona uživali su u jednosatnom zabavnom programu u kojem su nastupili učenici OŠ „Safvet-beg Bašagić“ sa plesnom tačkom „Bubamarac“ te učenice OŠ „Hasan Kikić“ sa plesnom tačkom „You are my sunshine“, dok su klovnovi koji su cijelo vrijeme zabavljali djecu zajedno sa prvačićima otpjevali numeru „Kad si sretan“. Na kraju programa prisutne je zabavljao poznati muzičar za djecu Mirsad Abdagić Kike.

   

Ispis PDF

O1.9.2015. SVEČANI PRIJEM PRVAČIĆA 

Učitelji/ce naših prvačića su: Fahro Čengić I -1  i Natalija Abramušić I - 2

 

Dragi prvačići, dobro nam došli !

Ispis PDF

 O  B  A V  I  J  E  S  T

O REDOVNOJ NASTAVI U ŠKOLSKOJ 2015/2016. GODINI

 

Redovna nastava u školskoj 2015/2016. godini počinje u UTORAK,

01. septembra 2015. godine,  po slijedećem rasporedu smjena:

 

I  SMJENA u  8:00 sati

Odjeljenja:   21,22,41,42, 43 , 61, 62, 63 ,81, 82i 83

II SMJENA u 11:00 sati

Odjeljenja:  31,32,33, 51, 52,71, 72,  91, 92 i 93

Sva odjeljenja će prvi čas imati odjeljensku zajednicu u trajanju od 30 minuta, a zatim časove (po rasporedu časova za utorak) u trajanju od 15minuta. Molimo učenike da ponesu jednu svesku za bilješke.

U nastavku školske godine (od 02.09.2015.godine) nastava u prvoj smjeni počinje u 8:00 sati (za učenike I razreda u 8:50 sati), a u drugoj smjeni u 14:00 sati. Smjene se rotiraju sedmično.

 

PRIJEM PRVAČIĆA JE U UTORAK,

01. SEPTEMBRA 2015. U 15:00 SATI. 

Svi učenici I razreda će dobiti torbe sa školskim priborom,

poklon Općine Centar Sarajevo.

Ispis PDF

OBAVIJEST ZA UČENIKE/CE

UDŽBENIČKI BAZAR

Na sastanku koji je održan u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade, a kojem su prisustvovali pomoćnici načelnika općina sa područja kantona Sarajevo, usvojena je inicijativa da se organiziraju udžbenički bazari u osnovnim školama.

Cilj ovog bazara je olakšati nabavu udžbenika, (razmjena/prodaja), te uštedjeti na kućnom budžetu. Također se želi poticati poduzetnički duh kod djece i mladih.

Bazar će se održati 25, 26. i 27. augusta, od 12,00 do 18,00 sati u dvorištu OŠ „Isak Samokovlija“, a u slučaju kiše u prostorijama škole.

Ispis PDF

SPISAK UDŽBENIKA, PRIRUČNIKA, ZBIRKI I RADNIH SVESKI  KOJI ĆE SE KORISTITI U ŠKOLSKOJ 2015/2016. GODINI 

KLIKNITE OVDJE DA PRISTUPITE DOKUMENTU 
Ispis PDF
Ispis PDF

 O B A V J E Š T E NJ E  ZA  UČENIKE  I- IX RAZREDA

Podjela učeničkih knjižica, svjedodžbi i uvjerenja učenicima je prema sljedećem rasporedu:

·      I  razred : 19. juna u  14:00  sati

·      IX razred: 22. juna u  12:00  sati

·      III,V i VII razred: 23. juna u  10:00  sati

·      II ,IV,VI i VIII raz.: 23. juna u  11:00  sati      

     

            SVIM UČENICIMA ŽELIMO UGODAN LJETNI RASPUST!