Nafija Sarajlić

Trenutno aktivnih Gostiju: 6 
Adresa:
Patriotske lige 57, 71000 
Sarajevo 
Telefon: + 387 33 21 38 23
Fax: + 387 33 20 92 32 
E-mail:

Ispis PDF

 Svjetski dan zaštite okoliša

04.6.2014. godine u Pozorištu mladih, Ekopak prikladnom manifestacijom za djecu Sarajeva obilježio je Svjetski dan zaštite okoliša i završetak edukativnog projekta „Osmijeh Planete je u tvojim rukama“.U sklopu održane manifestacije u Pozorištu mladih prezentirani su rezultati takmičarskog dijela edukativnog projekta, odnosno količine ambalažnog otpada koje se škole uključene u projekat prikupile i uz pomoć Ekopaka predale na pripremu za reciklažu i reciklažu. Tako je 17 škola u proteklih 7 mjeseci prikupilo čak 23.225 kg ambalažnog otpada.Šesta osnovna škola Ilidža, OŠ Nafija Sarajlić i KŠC „Sv. Josip“ Opća-realna gimnazija ostvarile najbolje rezultate kada je riječ o količinama ambalažnog otpada koji je prikupljen i predan na reciklažu, čime su ostvarile pravo na vrijedne nagrade koje je obezbijedio Ekopak.   Čestitamo učenicima/cama i nastavnici Naidi Vidović

 

Ispis PDF

DAN ŠKOLE „NAFIJA SARAJLIĆ“

U čast naših ovogodišnjih maturanata organizovali smo priredbu, kojom je ujedno obilježen i Dan škole. Bila je to prilika da nagradimo najbolje, a posebno uručimo priznanja najvrednijima, našim učenicima generacije, koji završavaju osnovnoškolsko obrazovanje. Najboljim učenicima/cama uručene su Diplome, Pohvale i nagrada - knjiga za odlično učenje i primjerno vladanje tokom devetogodišnjeg školovanja. Fotografije se nalaze ispod teksta, a mali dio atmosfere dostupan je na našem YOUTUBE kanalu.

 

Image and video hosting by TinyPic

 

 


Ispis PDF

Posjeta učenika trećih razreda porodilištu bolnice"Jezero"

 26.5.2014. Učenici i učenice trećih razreda, u pratnji svojih učiteljica Nisvete Grabovice i Đenane Hamzić, posjetili su porodilište Jezero. Na današnji dan prije 22 godine borci Odreda "Koševsko Brdo" odbranili su od agresora porodilište na Jezeru. Prisjećanjem na te teške trenutke organizator otpora s područja općine Centar i ratni komandant Odreda Sead Alić kazao da se 26. maja 1992. vodila herojska borba. Tog dana je od granatiranja podleglo pet tek rođenih beba. Zločin da je napadnuto jedno porodilište u historiji ratovanja nigdje u svijetu nije zabilježen, a zločinci ne odgovaraju. Naši ljudi odgovaraju samo zato što su bili pripadnici Armije, što su branili svoju porodicu, svoje gradove, svoju državu - istaknuo je Alić i dodao da je u borbi poginulo šest boraca ovog odreda, a više od 20 ih je ranjeno.Učiteljica u OŠ “Nafija Sarajlić Nisveta Grabovica kazala  je da godine prolaze ali dani ne. Za nju je vrijeme stalo tog dana, kada joj je ubijen sin Aner iz snajpera braneći BiH na Špicastoj stijeni. Svakog dana se iznova sjeti. Imao je samo 19. godina.Drago mi je da je obilježen ovaj dan s obzirom da znamo kako se kod nas sve što je bilo brzo zaboravi. Međutim, ja se ne mirim s tim i ne dozvoljavam da se zaborave naši borci koji su život dali za BiH. Želim da djeca znaju i poštuju to što se desilo.

 

 

Više informacija: OVDJE
Ispis PDF

 Saobraćajno - obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola BIH

Dana, 17.05 održano je 18. Saobraćajno-obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola u BiH. Učestvovala je i naša škola i zauzela 8 mjesto u ekipnom plasmanu škola Općine Centar. Ekipu naše škole sačinjavali su slijedeći učenici: Abdulah Alihodžić, Ahmed Avdić, Aiša Dizdarević, Midheta Polutak, kao i nastavnik Samir Belkić. 

 

Ispis PDF

Kantonalno takmičenje iz fizike

Dana,16.4.2014. godine održano je Kantonalno takmičenje iz fizike na International Burch univerzitetu u Sarajevu. U konkurenciji VIII razreda  najbolje rezultate  postigao je učenik VIII-2 razreda,  Amer Mujagić. Ekipa naše škole u sastavu : Amer Mujagić,  Amina Hasović, Irma Alomerović, Lejla Alić, Nejra Pljakić, osvojila je drugo mjesto.  

Čestitamo učenicima/cama i nastavnici Divni Petrović 

Povodom obilježavanja 21. godišnjice prokopavanja Tunela spasa, organizirani su Dani otvorenih vrata, koje su učenici IX razreda naše škole posjetili u pratnji svijih nastavnika/ca. Imali su priliku vidjeti Spomenički kompleks - Tunela spasa. Učenicima je omogućeno predavanje i upoznavanje sa funkcijama i svrhom tunela, kao i pregled snimaka koji su snimljeni za vrijeme najtežeg perioda u ratu. Pored dijela Tunela, kroz koji su učenici imali priliku  proći, posjećen je i izložbeni prostor koji sadrži neizbrisive tragove ratnog perioda grada Sarajeva.

 

Da bi pristupili vanjskom linku za više informacija kliknite OVDJE

 

Na sceni Centra za kulturu Sarajevo (Jelića 1) 22. i 23. aprila 2014. godine održana je Revija kulturno – umjetničkog stvaralaštva učenika 11 osnovnih škola sa područja općine Centar. Prvo mjesto za folklorni nastup osvojili su učenici naše škole. Pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero je za osvojena prva tri mjesta uručila diplome i novčane nagrade.

Čestitamo učenicima/cama i nastavnici Nataliji Abramušić 

Nejla Karić, učenica VII-2 razreda naše škole, na državnim prvenstvima Bosne i Hercegovine postala je petostruka prvakinja u disciplinama 50 m, 100m i 200m delfin kao i 100m slobodno.Na prvenstvu Kantona Sarajevo u plivanju osvojila je šest zlatnih medalja i oborila dva rekorda na 400m slobodno i 100m delfin.U svojoj kolekciji ima preko 230 osvojenih medalja sa domaćih i regionalnih plivačkih mitinga, međunarodnih plivačkih mitinga, kao i pehar plaketu za najuspješniju plivačicu u kategoriji do 12 godina.Svojim trudom i zalaganjem je postigla izvrsne rezultate i izborila svoje mjesto u mladoj juniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine u plivanju.Jedna je od perspektivnih plivačica Bosne i Hercegovine i svojim zalaganjem i željom za treniranjem pruža primjer svojim vršnjacima.

 

Ispis PDF

Učenici OŠ ''Nafija Sarajlić'' najbolji u malom nogometu

Dana, 6.5.2014. godine, završen je malonogometni turnir Općine Centar na kojem je učestvovala i naša škola.Ekipa naše škole je osvojila prvo mjesto, te je osvojila zlatnu medalju pobjedivši u finalnoj utakmici rezultatom 4:1. Ekipa naše škole je osvojila zlatnu medalju sa impozantnom gol razlikom 36:3. Svi naši učenici – igrači, su svojim učeničko – sportskim ponašanjem i držanjem, dostojanstveno predstavljali našu školu. Svoj doprinos ovome nesvakidanjem uspjehu su nam nesebično darovali sljedeći učenici: Emir Dacić (kapiten), Bemir Mustafić, Arif Pandžić, Ajdin Bećirović, Tarik Kurtović, Amar Karišik, Adin Kadrić, Haris Fočo, Suad Rušović, Faruk Duraković, Muamer Mujkić, Muhamed Salanović, Erdan Halilagić, Faris Mustafić, Dželal Smajić i Abdulah Alihodžić.Čestitamo svim našim učenicima koji su postigli izvrstan rezultat i tako produžili našu dugogodišnju tradiciju.

Čestitamo i njihovom nastavniku – treneru, Fahri Čengiću. 

Do sljedeće godine, SRETNO ŠAMPIONSKI!           

Više informacija: OVDJE

Ispis PDF

Održana Smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih KS

U subotu, 26.4.2014. godine, održana je 53. Smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih Kantona Sarajevo u organizaciji Udruženja tehničke kulture Narodna tehnika, Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Prosvjetno-pedagoškog zavoda i Općine Centar Sarajevo.Smotra je održana u OŠ "Nafija Sarajlić". Prisutne je pozdravio i uspjeh zaželio direktor škole, Zijad Numić. Na smotri je učestvovalo preko 400 učenika osnovnih škola Kantona Sarajevo. 

Više informacija: link1 i link 2

Ispis PDF

 

        Gosti iz Japana nagradili najuspješnije učenike

Nevladina organizacija IPIL IPIL NO KAI iz Japana, proteklih deset godina u Sarajevu je realizirala projekt sadnica japanskih trešnji. Povodom toga je organizirano takmičenje osnovaca od 5. do 9. razreda u likovnim radovima o temi "Mir, tolerancija, razumijevanje". U OŠ "Nafija Sarajlić" organizirano je druženje nagrađenih učenika i gostiju iz Japana. 

Učenici s najboljim radovima su: Adem Nišić, Emina Buljubašić, Deni Paralović, Beris Bajrović, Emin Hasanović, Ajla Hasković, Tajra Rustemović, Irfan Fajić, Adin Salamović, Sara Hasanović, Šejla Čavčić, Dina Zukorlić, Ena Šakrak, Merjem Batalović, Lejla Alić, Irma Alomerović, Zana Mulić, Selma Nišić i Nerma Karamuratović.

 http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/gosti-iz-japana-nagradili-najuspjesnije-ucenike 

Čestitamo učenicima/ama i nastavnicama Jasmini Hadžić, Aidi Đulić Agić i Lejli Mirojević