Nafija Sarajlić

Trenutno aktivnih Gostiju: 3 
Adresa:
Patriotske lige 57, 71000 
Sarajevo 
Telefon: + 387 33 21 38 23
Fax: + 387 33 20 92 32 
E-mail:

Ispis PDF

OBAVIJEST  O  REDOVNOJ NASTAVI U ŠKOLSKOJ

2014/2015. GODINI

Redovna nastava u školskoj 2014/2015. godini počinje u PONEDJELJAK,   01. septembra 2014. godine, a po sljedećem rasporedu smjena:

 

I  SMJENA  u  8:00 sati

Odjeljenja:   31, 32,33, 51, 52, 53,71, 72, 73, 91, 92, 93

 

II SMJENA  u  11:00 sati

Odjeljenja:  21, 22, 23, 41, 42, 61, 62, 81, 82, 83

Sva odjeljenja će prvi čas imati odjeljensku zajednicu u trajanju od 30 minuta, a zatim časove (po rasporedu časova za ponedjeljak) u trajanju od 20 minuta. Molimo učenike da ponesu jednu svesku za bilješke.

U nastavku školske godine nastava u prvoj smjeni počinje u 8:00 sati, a u drugoj smjeni u 14:00 sati. Smjene se rotiraju sedmično.

 

PRIJEM PRVAČIĆA JE U PONEDJELJAK,

01. SEPTEMBRA 2014. U 15:00 SATI.

 

Svi učenici I razreda će dobiti torbe sa školskim priborom. Roditelji će tada biti upoznati sa organizacijom nastave u I razredu.

 

 

Ispis PDF

INFORMATIČKI KAMP

I ove godine, Udruženje informatičke Olimpijade BHOI organizuje 3. po redu informatički ljetni kamp za učenike VIII i IX razreda osnovnih škola, kao i učenike I i II razreda srednjih škola sa područja Bosne i Hercegovine.

Cilj je podizanje informatičke pismenosti, pronalaženja i razvoj telentiranih mladih ljudi, kao i kvalitetnije predstavljanje naših učenika – takmičara na informatičkim olimpijdama u zemlji i inostranstvu. Ove godine, učenici će steći nova znanja iz oblasti programiranja i programskog jezika C++.

Kamp će se održati u periodu od 01. 09. do 05. 09. 2014. godine u prostorijama Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu. U ovom periodu, učesnici će svakodnevno pratiti predavanja, a nakon predavanja praktično će raditi zadatke. Osim predavanja i vježbi, učesnici će moći pratiti i druge prezentacije iz oblasti IT tehnologija. Na kraju kampa će se održati prigodno informatičko takmičenje, a najbolji će biti nagrađeni.

U kampu će učestvovati 70 najboljih učenika, a obezbjeđeno je i 10 punih stipendija za posebno nadarene. Odabir učesnika vršit će se prema dosadašnjem uspjehu u školi i eventualno preporuci nastavnika. Predavači će biti profesori i asistenti sa Elektrotehničkog fakulteta i Internacionalnog univerziteta u Sarajevu kao i bivši uspješni takmičari. Potpuna prijava sastoji se od pažljivo ispunjenog elektronskog formulara za prijavu koji možete pronaći OVDJE.

Sva pitanja i sugestije možete slati na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ,te na facebook stranici: KAMP mladih informatičara.

ROK PRIJAVE  DO 22.08.2014.

 

 

Ispis PDF
 OBAVIJEST 
 
 
SPISAK UDŽBENIKA I RADNIH SVESKI U ŠKOLSKOJ 2014/2015. GODINI,
KLIKNITE  OVDJE DA PRISTUPITE DOKUMENTU
Ispis PDF

 Svjetski dan zaštite okoliša

04.6.2014. godine u Pozorištu mladih, Ekopak prikladnom manifestacijom za djecu Sarajeva obilježio je Svjetski dan zaštite okoliša i završetak edukativnog projekta „Osmijeh Planete je u tvojim rukama“.U sklopu održane manifestacije u Pozorištu mladih prezentirani su rezultati takmičarskog dijela edukativnog projekta, odnosno količine ambalažnog otpada koje se škole uključene u projekat prikupile i uz pomoć Ekopaka predale na pripremu za reciklažu i reciklažu. Tako je 17 škola u proteklih 7 mjeseci prikupilo čak 23.225 kg ambalažnog otpada.Šesta osnovna škola Ilidža, OŠ Nafija Sarajlić i KŠC „Sv. Josip“ Opća-realna gimnazija ostvarile najbolje rezultate kada je riječ o količinama ambalažnog otpada koji je prikupljen i predan na reciklažu, čime su ostvarile pravo na vrijedne nagrade koje je obezbijedio Ekopak.   Čestitamo učenicima/cama i nastavnici Naidi Vidović

 

Ispis PDF

DAN ŠKOLE „NAFIJA SARAJLIĆ“

U čast naših ovogodišnjih maturanata organizovali smo priredbu, kojom je ujedno obilježen i Dan škole. Bila je to prilika da nagradimo najbolje, a posebno uručimo priznanja najvrednijima, našim učenicima generacije, koji završavaju osnovnoškolsko obrazovanje. Najboljim učenicima/cama uručene su Diplome, Pohvale i nagrada - knjiga za odlično učenje i primjerno vladanje tokom devetogodišnjeg školovanja. Fotografije se nalaze ispod teksta, a mali dio atmosfere dostupan je na našem YOUTUBE kanalu.

 

Image and video hosting by TinyPic

 

 


Ispis PDF

Posjeta učenika trećih razreda porodilištu bolnice"Jezero"

 26.5.2014. Učenici i učenice trećih razreda, u pratnji svojih učiteljica Nisvete Grabovice i Đenane Hamzić, posjetili su porodilište Jezero. Na današnji dan prije 22 godine borci Odreda "Koševsko Brdo" odbranili su od agresora porodilište na Jezeru. Prisjećanjem na te teške trenutke organizator otpora s područja općine Centar i ratni komandant Odreda Sead Alić kazao da se 26. maja 1992. vodila herojska borba. Tog dana je od granatiranja podleglo pet tek rođenih beba. Zločin da je napadnuto jedno porodilište u historiji ratovanja nigdje u svijetu nije zabilježen, a zločinci ne odgovaraju. Naši ljudi odgovaraju samo zato što su bili pripadnici Armije, što su branili svoju porodicu, svoje gradove, svoju državu - istaknuo je Alić i dodao da je u borbi poginulo šest boraca ovog odreda, a više od 20 ih je ranjeno.Učiteljica u OŠ “Nafija Sarajlić Nisveta Grabovica kazala  je da godine prolaze ali dani ne. Za nju je vrijeme stalo tog dana, kada joj je ubijen sin Aner iz snajpera braneći BiH na Špicastoj stijeni. Svakog dana se iznova sjeti. Imao je samo 19. godina.Drago mi je da je obilježen ovaj dan s obzirom da znamo kako se kod nas sve što je bilo brzo zaboravi. Međutim, ja se ne mirim s tim i ne dozvoljavam da se zaborave naši borci koji su život dali za BiH. Želim da djeca znaju i poštuju to što se desilo.

 

 

Više informacija: OVDJE
Ispis PDF

 Saobraćajno - obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola BIH

Dana, 17.05 održano je 18. Saobraćajno-obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola u BiH. Učestvovala je i naša škola i zauzela 8 mjesto u ekipnom plasmanu škola Općine Centar. Ekipu naše škole sačinjavali su slijedeći učenici: Abdulah Alihodžić, Ahmed Avdić, Aiša Dizdarević, Midheta Polutak, kao i nastavnik Samir Belkić. 

 

Ispis PDF

Kantonalno takmičenje iz fizike

Dana,16.4.2014. godine održano je Kantonalno takmičenje iz fizike na International Burch univerzitetu u Sarajevu. U konkurenciji VIII razreda  najbolje rezultate  postigao je učenik VIII-2 razreda,  Amer Mujagić. Ekipa naše škole u sastavu : Amer Mujagić,  Amina Hasović, Irma Alomerović, Lejla Alić, Nejra Pljakić, osvojila je drugo mjesto.  

Čestitamo učenicima/cama i nastavnici Divni Petrović 

Povodom obilježavanja 21. godišnjice prokopavanja Tunela spasa, organizirani su Dani otvorenih vrata, koje su učenici IX razreda naše škole posjetili u pratnji svijih nastavnika/ca. Imali su priliku vidjeti Spomenički kompleks - Tunela spasa. Učenicima je omogućeno predavanje i upoznavanje sa funkcijama i svrhom tunela, kao i pregled snimaka koji su snimljeni za vrijeme najtežeg perioda u ratu. Pored dijela Tunela, kroz koji su učenici imali priliku  proći, posjećen je i izložbeni prostor koji sadrži neizbrisive tragove ratnog perioda grada Sarajeva.

 

Da bi pristupili vanjskom linku za više informacija kliknite OVDJE

 

Na sceni Centra za kulturu Sarajevo (Jelića 1) 22. i 23. aprila 2014. godine održana je Revija kulturno – umjetničkog stvaralaštva učenika 11 osnovnih škola sa područja općine Centar. Prvo mjesto za folklorni nastup osvojili su učenici naše škole. Pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero je za osvojena prva tri mjesta uručila diplome i novčane nagrade.

Čestitamo učenicima/cama i nastavnici Nataliji Abramušić 

Nejla Karić, učenica VII-2 razreda naše škole, na državnim prvenstvima Bosne i Hercegovine postala je petostruka prvakinja u disciplinama 50 m, 100m i 200m delfin kao i 100m slobodno.Na prvenstvu Kantona Sarajevo u plivanju osvojila je šest zlatnih medalja i oborila dva rekorda na 400m slobodno i 100m delfin.U svojoj kolekciji ima preko 230 osvojenih medalja sa domaćih i regionalnih plivačkih mitinga, međunarodnih plivačkih mitinga, kao i pehar plaketu za najuspješniju plivačicu u kategoriji do 12 godina.Svojim trudom i zalaganjem je postigla izvrsne rezultate i izborila svoje mjesto u mladoj juniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine u plivanju.Jedna je od perspektivnih plivačica Bosne i Hercegovine i svojim zalaganjem i željom za treniranjem pruža primjer svojim vršnjacima.