Nafija Sarajlić

Trenutno aktivnih Gostiju: 6 
Adresa:
Patriotske lige 57, 71000 
Sarajevo 
Telefon: + 387 33 21 38 23
Fax: + 387 33 20 92 32 
E-mail:

Ispis PDF

POSJETA UČENIKA ŠESTIH RAZREDA I ČLANOVA BIBLIOTEKARSKE SEKCIJE ZEMALJSKOM MUZEJU

U četvrtak, 23. oktobra 2014. godine učenici VI razreda, uz prisustvo razrednika ( Sanele Muratović, Samira Belkića) i članova bibliotekarske sekcije,  posjetili su Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Ovom prilikom kustosi muzeja upoznali su učenike sa kulturnim i nacionalnim naslijeđem svih naroda Bosne i Hercegovine. Učenici su imali priliku da pogledaju eksponate, koji su razvrstani po odjeljenjima: arheološko, etnološko i odjeljenje prirodnih nauka.

 

 

 

Ispis PDF

  KREATIVNOST U NAŠOJ ŠKOLI

Iza nas je Oktobar, mjesec knjige. 

Ovaj video prenosi mali dio atmosfere koja je vladala u našoj školi. 

Video osmislila i uredila nastavnica B/H/S jezika i književnosti Suada Čamo. 

Snimali i fotografisali :

učenici/ce : Beris Bajrović, Ajla Salčin, Amina Hasović, Adisa Torlak, Hamza Vlahovljak

nastavnica: Suzana Timarac

Hvala svima, a posebno članovima recitatorske, literarno-novinarske, bibliotekarske i dramske sekcije OŠ " Nafija Sarajlić".

muzika :

"J. S. Bach: Brandenburg Concerto No4-1 BWV1049" by Kevin MacLeod 

Ispis PDF

   IZLET UČENIKA  IX-1 RAZREDA U KONJIC I NA BORAČKO JEZERO

Učenice IX-1 odjeljenja, Amina Hasović, Ida Rapa i Irma Spahić su dobitnice nagrade za učešće na manifestaciji “Žena/majka danas“. 

Dobijena novčana sredstva su iskorištena za izlet u Konjic i na Boračko jezero.

Izlet je realizovan 14. 10.2014. godine u organizaciji i pratnji razrednice mr.sc. Izete Tumbul.

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Ispis PDF

5. OKTOBAR - SVJETSKI DAN UČITELJA

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. oktobra. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i dati učiteljima društvenu važnost koju zaslužuju.Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov uticaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovini. Ovogodišnje obilježavanje Dana učitelja usmjereno je na napore UNESCO-a u osposobljavanju kvalitetnih nastavnika koji će podržati globalno državljanstvo i kulturalnu raznolikost.

 

 

 SVIM UČITELJIMA I NASTAVNICIMA NAŠE ŠKOLE , ČESTITAMO DAN UČITELJA !

 

Ispis PDF

Održana manifestacija Dan prvačića Općine Centar

Pod pokroviteljstvom Općine Centar održana je 16. septembra 2014. godine na olimpijskom stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' na Koševu 14. po redu tradicionalna manifestacija Dan prvačića.

Na travnjaku stadiona prodefilovala su 704 mališana iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar. Prvačiće je potom u prigodnom programu zabavljao Mirsad Abdagić Kike, a svečanu manifestaciju vodio je glumac Mario Drmać. Uspješno školovanje najmlađim učenicima poželio je načelnik Općine Centar Dževad Bećirević.

Kako je kazala pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero, ove godine u prvi razred upisan je veći broj djece.

Drago nam je što je u školskoj 2014/2015. godini za 40 posto više upisanih prvačića. Ovom tradicionalnom manifestacijom sa zabavnim programom želimo im pokazati da škola nije samo učenje nego i zabava, druženje i upoznavanje sa kolegama- istakla je Šero. Mališani su uživali u zabavnom programu.

 

 

Ispis PDF

Realizacija projekta “Diseminacija - Volontiranje”

10.9.2014. u OŠ “Nafija Sarajlić” održana je prezentacija  na temu "Diseminacija Volontiranje" za 50 učenika naše škole od V do IX razreda.Učenicima je podijeljen promotivni materijal.

Zahvaljujemo se volonterima Crvenog križa,  Naidi Bašić - Mehanović i Benjaminu Kišiću.

                                              

Više informacija:  Crveni Križ Centar Sarajevo

Ispis PDF

O1 .9.2014. SVEČANI PRIJEM PRVAČIĆA 

UUuUUčiteljice naših prvačića su Lejla Mirojević I-1  i Alma Muharemović I-2

 

Dragi prvačići, dobro nam došli.

 

 

 

Ispis PDF

OBAVIJEST  O  REDOVNOJ NASTAVI U ŠKOLSKOJ

2014/2015. GODINI

Redovna nastava u školskoj 2014/2015. godini počinje u PONEDJELJAK,   01. septembra 2014. godine, a po sljedećem rasporedu smjena:

 

I  SMJENA  u  8:00 sati

Odjeljenja:   31, 32,33, 51, 52, 53,71, 72, 73, 91, 92, 93

 

II SMJENA  u  11:00 sati

Odjeljenja:  21, 22, 23, 41, 42, 61, 62, 81, 82, 83

Sva odjeljenja će prvi čas imati odjeljensku zajednicu u trajanju od 30 minuta, a zatim časove (po rasporedu časova za ponedjeljak) u trajanju od 20 minuta. Molimo učenike da ponesu jednu svesku za bilješke.

U nastavku školske godine nastava u prvoj smjeni počinje u 8:00 sati, a u drugoj smjeni u 14:00 sati. Smjene se rotiraju sedmično.

 

PRIJEM PRVAČIĆA JE U PONEDJELJAK,

01. SEPTEMBRA 2014. U 15:00 SATI.

 

Svi učenici I razreda će dobiti torbe sa školskim priborom. Roditelji će tada biti upoznati sa organizacijom nastave u I razredu.

 

 

Ispis PDF

INFORMATIČKI KAMP

I ove godine, Udruženje informatičke Olimpijade BHOI organizuje 3. po redu informatički ljetni kamp za učenike VIII i IX razreda osnovnih škola, kao i učenike I i II razreda srednjih škola sa područja Bosne i Hercegovine.

Cilj je podizanje informatičke pismenosti, pronalaženja i razvoj telentiranih mladih ljudi, kao i kvalitetnije predstavljanje naših učenika – takmičara na informatičkim olimpijdama u zemlji i inostranstvu. Ove godine, učenici će steći nova znanja iz oblasti programiranja i programskog jezika C++.

Kamp će se održati u periodu od 01. 09. do 05. 09. 2014. godine u prostorijama Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu. U ovom periodu, učesnici će svakodnevno pratiti predavanja, a nakon predavanja praktično će raditi zadatke. Osim predavanja i vježbi, učesnici će moći pratiti i druge prezentacije iz oblasti IT tehnologija. Na kraju kampa će se održati prigodno informatičko takmičenje, a najbolji će biti nagrađeni.

U kampu će učestvovati 70 najboljih učenika, a obezbjeđeno je i 10 punih stipendija za posebno nadarene. Odabir učesnika vršit će se prema dosadašnjem uspjehu u školi i eventualno preporuci nastavnika. Predavači će biti profesori i asistenti sa Elektrotehničkog fakulteta i Internacionalnog univerziteta u Sarajevu kao i bivši uspješni takmičari. Potpuna prijava sastoji se od pažljivo ispunjenog elektronskog formulara za prijavu koji možete pronaći OVDJE.

Sva pitanja i sugestije možete slati na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ,te na facebook stranici: KAMP mladih informatičara.

ROK PRIJAVE  DO 22.08.2014.

 

 

Ispis PDF
 OBAVIJEST 
 
 
SPISAK UDŽBENIKA I RADNIH SVESKI U ŠKOLSKOJ 2014/2015. GODINI,
KLIKNITE  OVDJE DA PRISTUPITE DOKUMENTU
Ispis PDF

 Svjetski dan zaštite okoliša

04.6.2014. godine u Pozorištu mladih, Ekopak prikladnom manifestacijom za djecu Sarajeva obilježio je Svjetski dan zaštite okoliša i završetak edukativnog projekta „Osmijeh Planete je u tvojim rukama“.U sklopu održane manifestacije u Pozorištu mladih prezentirani su rezultati takmičarskog dijela edukativnog projekta, odnosno količine ambalažnog otpada koje se škole uključene u projekat prikupile i uz pomoć Ekopaka predale na pripremu za reciklažu i reciklažu. Tako je 17 škola u proteklih 7 mjeseci prikupilo čak 23.225 kg ambalažnog otpada.Šesta osnovna škola Ilidža, OŠ Nafija Sarajlić i KŠC „Sv. Josip“ Opća-realna gimnazija ostvarile najbolje rezultate kada je riječ o količinama ambalažnog otpada koji je prikupljen i predan na reciklažu, čime su ostvarile pravo na vrijedne nagrade koje je obezbijedio Ekopak.   Čestitamo učenicima/cama i nastavnici Naidi Vidović