Nafija Sarajlić

Trenutno aktivnih Gostiju: 4 
Adresa:
Patriotske lige 57, 71000 
Sarajevo 
Telefon: + 387 33 21 38 23
Fax: + 387 33 20 92 32 
E-mail:

Ispis PDF

 Saobraćajno - obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola BIH

Dana, 17.05 održano je 18. Saobraćajno-obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola u BiH. Učestvovala je i naša škola i zauzela 8 mjesto u ekipnom plasmanu škola Općine Centar. Ekipu naše škole sačinjavali su slijedeći učenici: Abdulah Alihodžić, Ahmed Avdić, Aiša Dizdarević, Midheta Polutak, kao i nastavnik Samir Belkić. 

 

Ispis PDF

Kantonalno takmičenje iz fizike

Dana,16.4.2014. godine održano je Kantonalno takmičenje iz fizike na International Burch univerzitetu u Sarajevu. U konkurenciji VIII razreda  najbolje rezultate  postigao je učenik VIII-2 razreda,  Amer Mujagić. Ekipa naše škole u sastavu : Amer Mujagić,  Amina Hasović, Irma Alomerović, Lejla Alić, Nejra Pljakić, osvojila je drugo mjesto.  

Čestitamo učenicima/cama i nastavnici Divni Petrović 

Povodom obilježavanja 21. godišnjice prokopavanja Tunela spasa, organizirani su Dani otvorenih vrata, koje su učenici IX razreda naše škole posjetili u pratnji svijih nastavnika/ca. Imali su priliku vidjeti Spomenički kompleks - Tunela spasa. Učenicima je omogućeno predavanje i upoznavanje sa funkcijama i svrhom tunela, kao i pregled snimaka koji su snimljeni za vrijeme najtežeg perioda u ratu. Pored dijela Tunela, kroz koji su učenici imali priliku  proći, posjećen je i izložbeni prostor koji sadrži neizbrisive tragove ratnog perioda grada Sarajeva.

 

Da bi pristupili vanjskom linku za više informacija kliknite OVDJE

 

Na sceni Centra za kulturu Sarajevo (Jelića 1) 22. i 23. aprila 2014. godine održana je Revija kulturno – umjetničkog stvaralaštva učenika 11 osnovnih škola sa područja općine Centar. Prvo mjesto za folklorni nastup osvojili su učenici naše škole. Pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero je za osvojena prva tri mjesta uručila diplome i novčane nagrade.

Čestitamo učenicima/cama i nastavnici Nataliji Abramušić 

Nejla Karić, učenica VII-2 razreda naše škole, na državnim prvenstvima Bosne i Hercegovine postala je petostruka prvakinja u disciplinama 50 m, 100m i 200m delfin kao i 100m slobodno.Na prvenstvu Kantona Sarajevo u plivanju osvojila je šest zlatnih medalja i oborila dva rekorda na 400m slobodno i 100m delfin.U svojoj kolekciji ima preko 230 osvojenih medalja sa domaćih i regionalnih plivačkih mitinga, međunarodnih plivačkih mitinga, kao i pehar plaketu za najuspješniju plivačicu u kategoriji do 12 godina.Svojim trudom i zalaganjem je postigla izvrsne rezultate i izborila svoje mjesto u mladoj juniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine u plivanju.Jedna je od perspektivnih plivačica Bosne i Hercegovine i svojim zalaganjem i željom za treniranjem pruža primjer svojim vršnjacima.

 

Ispis PDF

Učenici OŠ ''Nafija Sarajlić'' najbolji u malom nogometu

Dana, 6.5.2014. godine, završen je malonogometni turnir Općine Centar na kojem je učestvovala i naša škola.Ekipa naše škole je osvojila prvo mjesto, te je osvojila zlatnu medalju pobjedivši u finalnoj utakmici rezultatom 4:1. Ekipa naše škole je osvojila zlatnu medalju sa impozantnom gol razlikom 36:3. Svi naši učenici – igrači, su svojim učeničko – sportskim ponašanjem i držanjem, dostojanstveno predstavljali našu školu. Svoj doprinos ovome nesvakidanjem uspjehu su nam nesebično darovali sljedeći učenici: Emir Dacić (kapiten), Bemir Mustafić, Arif Pandžić, Ajdin Bećirović, Tarik Kurtović, Amar Karišik, Adin Kadrić, Haris Fočo, Suad Rušović, Faruk Duraković, Muamer Mujkić, Muhamed Salanović, Erdan Halilagić, Faris Mustafić, Dželal Smajić i Abdulah Alihodžić.Čestitamo svim našim učenicima koji su postigli izvrstan rezultat i tako produžili našu dugogodišnju tradiciju.

Čestitamo i njihovom nastavniku – treneru, Fahri Čengiću. 

Do sljedeće godine, SRETNO ŠAMPIONSKI!           

Više informacija: OVDJE

Ispis PDF

Održana Smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih KS

U subotu, 26.4.2014. godine, održana je 53. Smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih Kantona Sarajevo u organizaciji Udruženja tehničke kulture Narodna tehnika, Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Prosvjetno-pedagoškog zavoda i Općine Centar Sarajevo.Smotra je održana u OŠ "Nafija Sarajlić". Prisutne je pozdravio i uspjeh zaželio direktor škole, Zijad Numić. Na smotri je učestvovalo preko 400 učenika osnovnih škola Kantona Sarajevo. 

Više informacija: link1 i link 2

Ispis PDF

 

        Gosti iz Japana nagradili najuspješnije učenike

Nevladina organizacija IPIL IPIL NO KAI iz Japana, proteklih deset godina u Sarajevu je realizirala projekt sadnica japanskih trešnji. Povodom toga je organizirano takmičenje osnovaca od 5. do 9. razreda u likovnim radovima o temi "Mir, tolerancija, razumijevanje". U OŠ "Nafija Sarajlić" organizirano je druženje nagrađenih učenika i gostiju iz Japana. 

Učenici s najboljim radovima su: Adem Nišić, Emina Buljubašić, Deni Paralović, Beris Bajrović, Emin Hasanović, Ajla Hasković, Tajra Rustemović, Irfan Fajić, Adin Salamović, Sara Hasanović, Šejla Čavčić, Dina Zukorlić, Ena Šakrak, Merjem Batalović, Lejla Alić, Irma Alomerović, Zana Mulić, Selma Nišić i Nerma Karamuratović.

 http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/gosti-iz-japana-nagradili-najuspjesnije-ucenike 

Čestitamo učenicima/ama i nastavnicama Jasmini Hadžić, Aidi Đulić Agić i Lejli Mirojević

U nedjelju, 20. aprila katolici i pravoslavci širom svijeta obilježavaju svoj najveći praznik – Uskrs, odnosno Vaskrs.

Svim učenicima, njihovim roditeljima i uposlenicima, pripadnicima katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti, čestitamo nastupajući Uskrs/Vaskrs i poželimo dobro zdravlje, porodičnu sreću i dalji uspjeh u radu.

  U skladu sa školskim kalendarom za 2013/2014. godinu, petak, 18.04. 2014. godine u svim osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo je nenastavni i neradni dan.

 

11.04. i 12.04.2014. godine u OŠ"Mehmed beg Kapetanović Ljubušak" održana je

15. Smotra naučno-tehničkog i sportsko-tehničkog stvaralaštva mladih općine Centar .

Na Smotri je izloženo preko 200 radova u čijoj  realizaciji je učestvovalo isto toliko mladih tehničara. U ekipnom plasmanu naša škola je zauzela treće mjesto.

Našu školu su predstavili mladi tehničari: Amina Ahmetspahić, Abdulah Alihodžić, Nedžla Bešlija, Aldin Ahmetspahić i Melisa Čaušević.

 

Čestitamo učenicima/cama i nastavnici Nadiji Lokmić

 

Više informacija:

https://www.facebook.com/Teknickakultura?fref=ts

 

 

Ispis PDF

POSJETA UČENIKA BIBLIOTEKARSKE I LOKOVNE SEKCIJE  MUZEJU KNJIŽEVNOSTI I POZORIŠNE UMJETNOSTI

  

 Učenici šestih i sedmih razreda u pratnji bibliotekarke Azre Kumro i profesorice likovne kulture Aide Đulić - Agić, posjetili su  izložbu poetskih kolaža bh pjesnikinja i pjesnika ŠTA STANUJE U PJESMI ? autora Midhata Hrnčića. Izložba je otvorena povodom 2.aprila Međunarodnog dana dječije knjige